ASIANTUNTIJAPALVELUT

Missio

Yrityksemme on vielä alkutaipaleella, mutta Innomentariumilla on taustallaan jo kymmenien vuosien kokemus sekä kansainvälisestä terveysteknologian toimialasta että suomalaisesta terveydenhuollosta. Kokemusta löytyy yhteistyöstä kansainvälisten terveysteknologiayritysten kanssa, myynnistä ja markkinoinnista eri osa-alueilta, hallitustyöskentelystä hyvin eri tyyppisissä hallituksissa, sekä rahoituksesta niin oman kuin vieraankin pääoman parissa. Teknologia- ja laitetuntemusta asiantuntijoillamme on hyvin laajasta kirjosta terveysteknologiaa alkaen potilaan mittaamisesta, leikkaussaleista, in-vitro diagnostiikasta aina röntgen-, MRI- ja TT- laitteisiin päätyen gammakameroihin, syklotroneihin ja radioaktiivisten merkkiaineiden valmistukseen. Haluammekin tarjota tämän vankan kokemuksen nyt Teidän käyttöönne – terveydenhuollon alan ammattilaisena osaatte varmasti käyttää sen hyväksenne.

Jouni Ihme – Miehen mitta

jouni

 • Kansainvälistyminen
 • Kasvu
 • Rahoitus
 • Omistusjärjestelyt
 • Liiketoimintakaupat
 • Yrityskaupat
 • Hallitustyöskentely
 • Omistajastrategia
 • Strategian jalkauttaminen

jouni

2013

Mielenkiintoisin työrupeamani on ollut kaksikymmentä vuotta Innokas Medical Oy:n toimitusjohtajana. Myimme omia sähköleikkausveitsi- ja fysioterapiahoitolaitteita yli kymmenessä maassa ja rinnalla teimme suunnittelu- ja valmistusalihankintaa isommille terveysteknologia-alan yrityksille. Kokemuksia karttui yrityksen perustamisesta alkaen aina alkuvaiheen kuolemanlaaksosta voimakkaan kasvun vaiheeseen. Tänä päivänä Innokas Medical tuottaa strategiansa mukaisesti terveysteknologiaa brändien taustalla reilut 20 M€:a vuodessa yli 200 ammattilaisen voimin. Kokemus Innokkaalla oli huikea matka lahjakkaan tiimin kanssa. Siihen mahtui yhteistyön rakentamista kansainvälisten terveysteknologia asiakkaiden parissa, raportointia useille erilaisille hallituskokoonpanoille, sekä verkostoitumista sitoutuneiden osakkeenomistajien, rahoittajien, business-enkeleiden ja pääomasijoittajien kanssa. Motivaatio työntekoon syntyi intohimosta toimialaan ja tinkimättömästä sitoutumisesta yritykseen. ”Innokas-Way” oli elämäntapani 20 vuotta – vuodesta 1994 aina vuoden 2013 loppuun saakka.

2001

Työn ohella olen saanut mahdollisuuden lukuisiin luottamustehtäviin, joista merkittävin on ollut toiminta Suomen Terveysteknologialiitto FiHTA ry:n hallituksessa vuodesta 2001, puheenjohtajana vuosina 2008 – 2013, jonka jälkeen puheenjohtajiston jäsenenä. Olen toiminut myös Oulu Wellness Instituutin hallituksessa, Finnveran Alueneuvottelukunnassa, Teknologiateollisuuden Yrittäjävaliokunnassa, sekä Oulun Yliopiston Yhteiskuntasuhteiden Neuvoston jäsenenä. Mielenkiintoista on ollut myös työskentely kansallisen terveysalan kasvustrategian asiantuntijaryhmässä vuodesta 2013.

1993

Varsinaisen toimitusjohtajakoulun ennen Innokkaan perustamista sain käydä Instrumentarium Oyj Datexissa vuosina 1989 – 1993. Nuorena insinöörinä työskentelin tuotekehittelijänä ja tuotantopäällikkönä saaden verrattomat perustiedot toimialasta, laadun merkityksestä ja asiakkaiden tärkeydestä. Rakkauteni terveysteknologiatoimialaa kohtaan syttyi ensisilmäyksellä.

1990

Olen valmistunut elektroniikkainsinööriksi Oulun Teknillisestä Oppilaitoksesta 1990 ja ylioppilaaksi Pudasjärven lukiosta 1983. Viimeksi olen istunut koulun penkillä Kauppakamarin ”Hyväksytty Hallituksen Jäsen” –koulutusohjelmassa 22.1. – 19.2.2014.

1985

Olen ollut naimisissa pitkäpinnaisen vaimoni Anun kanssa vuodesta 1985. Perheessämme on kaksi ihanaa tyttöä, -86 ja -88, kaksi reipasta poikaa, -89 ja -98, sekä kaksi lupsakkaa Lapinkoiraa. Vapaa-aikani kuluu metsänhoitotöissä ja mökkiä rakennellessa Livojoen rannalle. Kuntoilen lenkkeillen ja hiihtäen. Poikani harrastuksen myötä olen Kiimingin Kiekko-Poikien C-junioreiden joukkueenjohtajana. Haasteellisin ja aikaa vievin harrastus on lauleskelu ja kitaransoitto ”Wonder Bros.” -bändissä blues genren parissa.

1963

Olen syntynyt Pudasjärvellä 18.3.1963. Samana vuonna Suomessa tehtiin rahauudistus, Suomen Puolustusvoimille hankittiin oma tietokone, Beatles levytti ”Please Please Me” -debyyttialbuminsa ja Martin Luther King piti ”I have a dream” -puheensa.

Matti Olsen – Miehen mitta

matti

 • Myyntityö terveydenhuollon palveluntarjoajien parissa
 • Kansainvälinen kauppa
 • Myynnin ja markkinoinnin johtaminen
 • Liiketoiminnan johtaminen (eMBA)

matti

2013

Edeltävä työrupeamani oli GE Healthcare’n Suomen organisaation ”Kuvantavien Laitteiden” (Diagnostic Imaging, DI) yksikössä 2001 – 2013. Toimin asiakasvastuullisena myyntipäällikkönä pohjoisen Suomen alueella ja lisäksi minulla oli molekulaarisen kuvantamisen (Molecular Imaging, MI) tuotteiden myyntivastuu koko Suomen alueella ja Eestissä. Tuotepalettini GE:llä oli hyvin monipuolinen alkaen röntgen-, MRI- ja TT- laitteista päätyen gammakameroihin, syklotroneihin ja radioaktiivisten merkkiaineiden valmistukseen.

2001

GE:llä ollessani sain luotua erittäin hyvät asiakassuhteet suomalaisen terveydenhuollon ko. alan asiantuntijoihin ja käyttäjiin. Asiakassuhteiden merkitystä myyntityössä ei voi milloinkaan korostaa liikaa. Hyvät tuotteethan ovat luonnollisesti ”must”.

1987

Olen ollut naimisissa lääkärivaimoni Päivin kanssa vuodesta 1987. Perheessämme on kaksi rakasta tyttöä, -88 ja -89. Fyysisestä hyvinvoinnistani huolehdin liikunnallisten harrastusten parissa. Lenkkeilen, hiihdän ja käyn kuntosalilla. Vapaa-aikanani pyrin perehtymään ja pitämään itseni ajan tasalla maailman tapahtumista ajankohtaisen, kulloinkin saatavilla olevan, materiaalin avulla.

1979

Maisterin paperit sain Oulun yliopistosta 1979. Pääaineenani oli fysiikka. Ylioppilaaksi pääsin Pellon lukiosta 1970.Oulun yliopiston eMBA- tutkinnon suoritin 1992. Viimeksi olen istunut koulun penkillä TE- keskuksen järjestämässä kansainvälisen kaupan koulutusohjelmassa 25.11.2013 – 13.6.2014.

1951

Olen syntynyt Pellossa 17.9.1951. Fyysikkona en tietenkään malta olla mainitsematta, että samana vuonna saivat fysiikan Nobel- palkinnon John Cockcroft ja Ernest Walton ensimmäisen hiukkakiihdyttimen rakentamisesta. Urheilupuolella maailmaa hätkähdytti Tauno Luiron Oberstdorfissa hyppäämä mäkihypyn uusi ME, 139m.

Jouni Rajavaara – Miehen mitta

Jouni Rajavaara

 • Tuotanto
 • Prosessit
 • Laatu
 • Lean
 • Organisaatiot
 • Operatiivinen johtaminen
 • Muutosjohtaminen
 • Esimiesvalmennus
 • HR

Jouni Rajavaara

2015

Olen työskennellyt nykyisen pomoni kanssa jo reilun 15 vuoden ajan. Vaikka olen opiskellut monipuolisesti ja työskennellyt erilaisissa tehtävissä, ovat Jounin minulle uskomat tehtävät koulineet minusta lopulta sellaisen osaajan kuin tällä hetkellä olen. Edeltävä työpaikkani oli Innokas Medical Oy, jossa aloitin työt vuonna 2001. Oli todella mielenkiintoista ja haastavaa olla kasvattamassa pientä yritystä merkittäväksi terveysteknologian toimijaksi. Työskentelin aluksi tuotekehityksen ja laatuasioiden parissa mutta pikkuhiljaa siirryin enemmän tuotantotoiminnan tehtäviin. Vastasin viimeiset vuodet operatiivisena johtajana yhtiön valmistuspalveluista sekä Suomessa että Virossa. Toimin samalla myös konsernin yhden tytäryhtiön toimitusjohtajana.

2010

Olen aina ollut elinikäisen oppimisen kannattaja. Työskennellessäni ammatillisen puolen opettajana tuli tarve päivittää opintoja ja niinpä opiskelin työn ohessa tietotekniikan insinööritutkinnon Raahessa. Jatkoin vielä Oulun yliopistossa myöskin työn ohella ja valmistuin tuotantotalouden diplomi-insinööriksi 2010. Diplomityöni tein aiheesta ”Tasapainotetun mittariston kehittäminen tukemaan strategian toteuttamista ja suorituskyvyn johtamista”.

1999

Vuonna 1994 päätin toteuttaa myös haaveeni toimia rauhanturvatehtävissä. Ensimmäinen reissuni oli joukkueenjohtajana Makedoniassa ja muutamaa vuotta myöhemmin työskentelin vielä sotilastarkkailijana Lähi-Idässä. Arvostan näiden reissujen antamia valmiuksia myös myöhemmälle työuralleni toisenlaisen johtajakokemuksen ja kansainvälisen työympäristön myötä. Jälkimmäinen reissu oli monella tavalla opettavainen myös mukanani olleelle perheelle.

1991

Siirryin ammatillisen puolen opettajaksi 1989 ja siihen liittyen täydensin osaamistani hankkimalla ammatillisen opettajan pätevyyden. Kaikkiaan opetustöitä ammatillisen koulutuksen parissa kertyi kaikkiaan kymmenisen vuotta. Menin naimisiin Helin kanssa 1990 mutta erosimme sitten reilun 20 vuoden jälkeen. Vuonna 1991 syntynyt poikani ja 1994 syntynyt tyttäreni ovat luonnollisesti tärkeimmät asiat maailmassa.

1982

Pääsin ylioppilaaksi Pudasjärvellä vuonna 1976. Vuonna 1982 valmistuin sähkövoima-tekniikan insinööriksi Tampereen teknillisestä oppilaitoksesta ja samana vuonna aloitin työt kotikuntani sähköasennusliikkeessä. Jo hyvin nuoresta saakka olen harrastanut monipuolisesti liikuntaa, joka on säilynyt näihin päiviin saakka. Nuoruuden ja varhaisaikuisuuden kilpaurheilu lentopallossa ja etenkin suunnistuksessa on vaihtunut monipuoliseen kuntourheiluun. Muu vapaa-aika kuluu hoitaessa ’Peräkylän residenssiä’, joka on minulle rakas asuin- ja kesäpaikkani Sanginjoen törmässä.

1957

Olen syntynyt 14.7.1957 Kiimingissä mutta lapsuuteni ja nuoruuteni olen elänyt Pudasjärvellä. Tuona vuonna maailman ensimmäiset YK:n rauhanturvaajat tekivät arvokasta työtä Suezin kriisin ratkaisun tukena mukana myös 450 suomalaista. Itse sain myöhemmin olla jatkamassa tätä perinnettä muualla mutta sain tilaisuuden käydä myös Siinailla.

Katja Leinonen – Naisen mitta

Katja Leinonen

 • Laatujärjestelmät
 • Lääkintälaitevaatimukset
 • Riskinhallinta
 • Tuotetiedon hallinta
 • Tuotevastuu
 • Ympäristö
 • Kemikaalit

Katja Leinonen

2015

Edeltävä työurani sijoittuu vuosille 2001 – 2015. Aloitin työt ohjelmistosuunnittelijana Oulussa Celesta mBusiness Oy:llä vuonna 2001. Celestalta siirryin vuonna 2003 Nokia Oyj:lle, jossa ensimmäiset pari vuotta vierähtivät ohjelmistopuolella ja seuraavat lähes kymmenen vuotta tuotepuolella matkapuhelimiin liittyvissä tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä. Tuotepuolella työskentelin erityisasiantuntijana ja toimin erinäisissä prosessinkehitys -ja projektinvetotehtävissä saaden erittäin arvokasta kokemusta tuotteiden laadun, turvallisuuden sekä tuotevastuun merkityksestä. Tuotesuunnittelussa ja tuotteiden valmistuksessa käytettävät materiaalit sekä materiaalien ympäristö-, terveys- ja turvallisuusnäkökohdat huomioitiin niin lakisääteisten kuin myös yrityksen sisäisten vaatimusten kautta, tuotteen elinkaariajatteluajattelumallin mukaisesti. Tuotteiden ympäristövaatimustemukaisuuden hallinta ja seuranta olivat olennainen osa jokapäiväistä työnkuvaani. Viimeiset vuodet vastasin yrityksen REACH-lainsäädäännön toteutuksesta ja hallinnasta sekä toimin kemikaalien työterveys- ja turvallisuusasiantuntijana vastaten globaalisti yrityksen tutkimus- ja tuotekehitysyksiköissä, laboratorioissa ja tehtaissa käytettävistä kemikaaleista.

2004

Olen ollut naimisissa mieheni Jaakon kanssa vuodesta 2004. Perheessämme on viisi reipasta lasta; vuonna 2007 ja 2009 syntyneet tytöt ja 2006, 2011 ja 2014 syntyneet pojat. Vapaa-aikani kuluu liikunnan, enimmäkseen crossfit -tyylisen toiminnallisen harjoittelun parissa. Lasten uintiharrastuksen myötä kävin uinnin toimitsijakoulutuksen syksyllä 2016, ja siitä lähtien olen ollut uintikilpailuissa toimitsijan roolissa.

2002

Pääsin ylioppilaaksi Lohjan lukiosta vuonna 1995. Samana vuonna muutin Ouluun ja aloitin opinnot Oulun Ammattikorkeakoulussa tietojenkäsittelyn linjalla. Muutama vuosi myöhemmin, 1997, aloitin kemian opinnot Oulun Yliopistossa, ja siltä tieltä valmistuin filosofian maisteriksi vuonna 2002. Viimeksi olen opiskellut TE-keskuksen järjestämässä JavaHealthTech -koulutusohjelmassa 26.9.2016 – 30.1.2017.

1976

Olen syntynyt Lohjalla 14.3.1976. Samana vuonna eduskunta hyväksyi vaalikelpoisuusikärajan alentamisen 18 vuoteen Suomessa ja Microsoftista tuli rekisteröity tavaramerkki New Mexicossa.

Esa Kupiainen – Miehen mitta

Esa Kupiainen

 • Sairaalaprojektit
 • Ostotoiminta
 • Logistiikka
 • Tuonti
 • Vienti
 • Viennin rahoitusinstrumentit
 • Toimitusketjun hallinta
 • Tiimin vetäminen

Esa Kupiainen

2014

Pisimmän työrupeamani olen tehnyt Instrumentarium Oyj Medko Medicalissa. Aloitin syksyllä 1993 projektipäällikön tehtävissä. Vastasin sairaalaprojektien toteutuksesta, logistiikasta, ostosopimuksista ja yhteistyöstä laitevalmistajien kanssa. Työhön kuului myös työmaatoimintojen kehittäminen paikan päällä sekä paikallisen projektihenkilökunnan koulutus. Ensimmäinen projektini oli Moskovan palovammasairaala, jolloin tutustuin innokkaaseen Jouniin. Medko Medicalissa vastasin yli 50 projektin toteutuksesta monissa mielenkiintoisissa maissa, kuten Venäjä, Liettua, Uzbekistan, Kiina, Costa Rica, Turkki ja Kreikka. Vuonna 2003 GE Healthcare osti Instrumentariumin ja sen jälkeen roolini hieman vaihteli projekteittain. Pääosin vastasin edelleen projektien toteutuksista, mutta toimin myös projektien myynnin ja rahoituksen parissa. Suurimmat projektit GE:n aikaan olivat Sri Lankassa, Namibiassa ja Vietnamissa. Vuonna 2014 GE päätti lopettaa projektimyynnin Suomessa, jonka jälkeen olen toiminut neuvonantajana ja konsulttina eri yrityksissä ja eri projekteissa.

1993

Ennen Instrua työskentelin ostajana Wärtsilässä sekä Helsingin telakalla että projektivientiyksikössä, jossa suunniteltiin dieselmoottoritehdasta Venäjälle, Leningradiin. Projekti oli viimeinen bilateraaliprojekti Neuvostoliiton kanssa. Erittäin mielenkiintoinen ja opettavainen projekti –kesken projektin Neuvostoliitto hajosi, bilateraalikaupan aika päättyi ja asiakkaan ruplat loppuivat. Nuorena ja innokkaana ostajana sain Wärtsilän vanhemmilta kollegoiltani arvokasta käytännön oppia siitä, että kaikki ei mene aina oppikirjojen mukaan.

1985

Vaimoni Erjan kanssa menimme naimisiin 1985. Olen matkustanut paljon niin työasioissa kuin vapaa-aikana, ja tavoitteeni on ollut, että maita, joissa olen käynyt, tulee olla vähintäin yhtä paljon kuin mitä on ikää. Esikoispoikamme syntyi 1992 ja tytär 1995.

1983

Savitaipaleelta matka jatkui Lappeenrantaan, jossa suoritin varusmiespalveluksen perinteikkäässä rakuunapataljoonassa. Diplomi-insinööriksi valmistuin tuotantotalouden laitokselta 1983, ammattiaineena oli materiaalitalous ja logistiikka. Diplomityöni tein hankinta toiminnoista Rauma-Repolalle.

1977

Kauppiasperheen poikana asuinpaikkakunnat vaihtuivat tiuhaan. Ylioppilaaksi valmistuin Savitaipaleella 1977. Jouduin silloin lopettamaan oman urheilu-urani. Ehdin voittamaan TUL:n A-poikien Suomen mestaruuden 3-loikassa tuloksella 13,54, 100 m taittui aikaan 11,5 ja 400 m 52,1. Rakkaimpia harrastuksiani ovat aina olleet hiihto ja pyöräily ja uusimpana äijäjooga, joka on hyvin opettanut, ettei aina tarvitse tempoa hampaat irvessä vaan että hiljaakin hyvää tulee.

1958

Synnyin Punkaharjulla 30.12.1958. Jotkut ystävistäni ovat kutsuneet minua ’urheilun käveleväksi tietosanakirjaksi’. Niinpä tuon vuoden tapahtumista minulle ovat erityisen tärkeät Lahden MM-hiihdot, joissa Suomi otti tasan puolet jaossa olleista kahdeksasta kultamitalista. Miss Suomeksi valittiin tuolloin Pirkko Mannola.

Raija Kilponen – Naisen mitta

Raija Kilponen

 • Radiografia
 • Röntgenhoitotyö
 • Lääketieteellinen kuvantaminen
 • Asiakastuki
 • Koulutus
 • Kuvantamislaitteet

Raija Kilponen

2017

Kun urani Nokialla loppui, päätin tarttua uusiin haasteisiin elämässä ja siirtyä opiskelemaan hoitoalaa. Erityisesti kuvantamispuoli kiinnosti minua kovasti, minkä vuoksi röntgenhoitajan ammattitutkinto oli minulle luonteva valinta. Valmistuin röntgenhoitajaksi Oulun ammattikorkeakoulusta alkuvuodesta 2017. Opintojeni loppupuolella tein opinnäytetyöni Innomentariumille aiheesta lääketieteellisten kuvien segmentointi 3D tulostusta varten. Sitä kautta yritys tuli minulle tutuksi, joten päätös aloittaa työt Innomentariumilla valmistumiseni jälkeen oli helppo. Röntgenhoitajaopintoni antavat työtehtäviini luonnollisesti hyvän pohjan, mutta on mahtavaa päästä syventämään lääketieteelliseen kuvantamiseen ja röntgenlaitteisiin liittyvää osaamistani entisestään näinkin rautaiseen tiimiin.

2012

Edeltävä työurani sijoittuu vuosille 2000 – 2012. Aloitin työt jo opiskelujeni ohella harjoittelun muodossa Nokia Networksilla. Valmistuttuani vuonna 2002 jatkoin työuraani Nokialla matkapuhelinohjelmistojen kehityksessä testausinsinöörin roolissa. Sittemmin työskentelin Nokialla ohjelmistojen laadunvarmistuksen parissa erilaisissa ohjelmistokehitysprojekteissa. Aikaisemmalta työuraltani sain kerättyä reppuuni monipuolista osaamista, josta olen kokenut olevan minulle hyötyä myös nykyisessä työssäni kuvantamislaitteistojen parissa. Viihdyin Nokialla yhteensä reilut 10 vuotta aina vuoteen 2012 saakka.

2009

Perheeseeni kuuluvat kaksi vuosina 2009 ja 2011 syntynyttä reipasta lasta. Ensimmäisen lapseni syntymän jälkeen vapaa-aikani on täyttynyt perinteisen kiireisestä kotiarjesta töiden ja opiskelujen ohessa. Järjestän kuitenkin aikaa itselleni myös monipuolisen liikunnan sekä turpaterapian parissa; näistä erityisesti ratsastus on yksi tärkeimmistä ja pitkäaikaisimmista harrastuksistani. Välillä talleilla käynteihin tulee taukoja, mutta hevosten pariin palaan kuitenkin aina.

2002

Pääsin ylioppilaaksi Kemijärven lukiosta vuonna 1997. Seuraavana vuonna muutin Ouluun aloitettuani opinnot Oulun Ammattikorkeakoulussa tietojenkäsittelyn linjalla. Siitä lähtien olen viihtynyt täällä Pohjois-Suomen vanhimmassa kaupungissa. Valmistuin tietojenkäsittelyn tradenomiksi vuonna 2002, jolloin siirryin myös kunnolla työelämään aloitettuani Nokialla testausinsinöörinä matkapuhelimien ohjelmistokehitykseen liittyvien testaustehtävien parissa.

1978

Olen syntynyt Kemijärvellä 23.5.1978. Samana vuonna Suomessa tehtiin historiaa, kun syyskuussa 1978 tapahtui Suomen ensimmäinen lentokonekaappaus. Nykyisen kotikaupunkini silloinen tunnettu liikemies kaappasi Finnairin matkustajakoneen matkalla Oulusta Helsinkiin. Sittemmin oman elokuvansakin saanut tapahtuma päättyi onneksi onnellisesti ilman sivullisten loukkaantumisia.

Pekka Välimäki – Miehen mitta

Pekka Välimäki

 • Mammografialiiketoiminnan kehitys
 • Asiakassuhteet
 • Myynnin organisointi
 • Projektijohtaminen
 • Suoradigitaalinen mammografia

Pekka Välimäki

2018

Olemme tehneet Ihmeen Jounin kanssa yhteistyötä jo pitkään; tunnemme toisemme vuosien takaa eri yhteyksistä ja yhteistyö terveysteknologiaympäristössä on meille molemmille tuttua. Päätös liittyä Innomentariumin asiantuntijatiimiin oli minulle täten helppo. Aloitin virallisesti Innomentariumin mammografialiiketoiminnan johtajana tammikuussa 2018, mutta olen käytännössä työskennellyt taustalla projektin parissa jo vuoden verran.

Roolini on todella mielenkiintoinen, sillä se mahdollistaa uuden liiketoiminnan kehittämisen Innomentariumille. Uusissa työtehtävissä riittää toki haasteita ja työnsarkaa, mutta pitkästä ja laajasta kokemuksestani huolimatta uskon pääseväni oppimaan sen parissa myös uutta.

2006

Vuonna 2006 perustin oman yrityksen, Clockfactory Oy:n, jonka kautta olen toiminut konsultointitehtävissä ja –projekteissa useissa eri yrityksissä mm. medical-alalla. Projektit ovat liittyneet esimerkiksi yritysten strategiatyöhön, johtoryhmätyöskentelyn kehittämiseen, tuotannon käynnistämiseen Suomessa ja ulkomailla, tuotekehitysprojektien johtamiseen, laatujärjestelmien rakentamiseen sekä erilaisiin kansainvälistymishankkeisiin. Oman yritystoiminnan ohessa olen ollut mukana myös muutaman startup-yrityksen toiminnassa sekä omistajana että yrityksen toiminnan kehittäjänä – lisäksi olen työskennellyt myös useiden yhtiöiden hallituksissa.

Jo nuoresta pitäen olen ollut hyvä pitämään itseni kiireisenä. Hektisen bisnesmaailman ja työarjen vastapainona elämääni on kuulunut kuitenkin aina myös monipuolinen urheilu, luonnossa liikkuminen ja erilainen rakentelu. Erityisen paljon nautin veneilystä merellä, minkä parissa koen pääseväni parhaiten rauhoittumaan arjen kiireistä. Minulla on myös kolme aikuista poikaa, joiden kanssa vietän luonnollisesti aikaani vapaa-ajalla.

2000

Terveysteknologian pariin siirryin vuonna 2000, jolloin aloitin röntgenpuolen operatiivisena johtajana silloisella Instrumentariumilla. Käytännössä vastasin yrityksen röntgenlaitteita suunnittelevan ja valmistavan suomalaisen tehtaan tuotannosta, taloudesta, henkilöstöresursoinnista, tuotekehityksestä ja laadusta. Myöhemmin (2003) yrityksen nimi vaihtui yritysintegraation myötä GE Healthcareksi, mutta roolini tuotannon johtajana osana GE Healthcaren globaaleja toimintoja jatkui.

1984

Muutin myöhemmin kotikaupungistani Lapualta opintojen perässä Espooseen. Tutkintoni suoritin Otaniemen teknillisessä korkeakoulussa, josta valmistuin sähkötekniikan diplomi-insinööriksi vuonna 1984. Samana vuonna siirryin myös työelämään, kun aloitin valmistumiseni jälkeen työskentelyn Fiskarsilla – joka on muuten nykyään vanhin yhä toiminnassa oleva suomalainen yritys. Pääsin kehittämään osaamistani Fiskarsilla laaja-alaisesti, sillä työskentelin yrityksessä monenlaisissa eri työtehtävissä: mm. tuotemarkkinoinnin parissa, projektipäällikkönä sekä tuotekehitysjohtajana. Työurani Fiskarsilla kesti kaiken kaikkiaan yhteensä jopa 16 vuotta sisältäen myös paljon matkustamista (n. 25 maata) sekä kansainvälisiä työjaksoja mm. Englannissa ja Saksassa.

1957

Olen syntynyt Lapualla helmikuun 6. päivänä vuonna 1957, eli itsenäisen Suomen 40-vuotis juhlavuotena. Samana vuonna Neuvostoliitto laukaisi Sputnik 1:n, eli ensimmäisen keinotekoisen satelliitin Maata kiertävälle radalle. Satelliitti pysyi kiertoradalla kaiken kaikkiaan 3 kuukautta. Tapahtuman katsotaan aloittaneen avaruusajan – eli aikakauden, jolloin ihminen alkoi toimia avaruudessa.