“Kun otetaan huomioon, että seulonnassa kuvattavia asiakkaita on paljon, nousee säteilyn määrä kokonaisuudessaan merkittävään rooliin. Siksi mammografialaitteen kyky tuottaa hyvänlaatuisia kuvia mahdollisimman pienillä säteilyannoksilla on erittäin tärkeä ominaisuus. FeniX ratkaisulla tämä ominaisuus korostui erityisesti alhaisilla kuvaputkijännitteillä, joka on osoitus detektorin hyvästä laadusta”

Kuvan tarkkuus, eli resoluutio, jaetaan kolmeen kategoriaan; erottelukykyyn kuvattavasta alueesta (spatial), kuvan eri harmaasävyjen erottelukykyyn (kontrasti) ja erottelukykyyn ajan funktiossa (aika).

”Kaikki nämä tärkeät parametrit otettiin huomioon kuvanlaaduntutkimusta tehdessä. Tulokset olivat hyviä ja ratkaisu täyttää erinomaisesti kuvantamislaitteille asetetut vaatimukset laadukkaiden kuvien tuottamiseksi.” Tiivistelmän mammografialaitteiden teknisen vertailun raportista löydät täältä.

Timo Liimatainen

Physicist, Ph.D., Oulun Yliopisto

”Meillä ei olisi ollut budjetin puitteissa mahdollista hankkia täysin uutta laitetta, joten vanhan laitteiston päivitys Innomentariumin innovaation avulla istui tarpeisiimme täydellisesti. Olemme pystyneet mahdollistamaan opiskelijoillemme harjoitus- ja opinnäytetöiden tekemisen nykyaikaisella laitteistolla saatuamme päivitettyä laitteistoamme digiaikaan.”

Anja Henner

OAMK:n röntgenhoitajakoulutus-osaston yliopettaja

”FeniX:n myötä päivittäinen työnkulkumme on nopeutunut merkittävästi. Kuvausprosessi itsessään on paljon ketterämpi, kun laitteen digitalisoinnin myötä kuvalevyjä ei tarvitse enää erikseen lukea eikä kuvia tarvitse siirtää manuaalisesti arkistoon. Myös laitteen uusi ohjelmisto oli helppo ja nopea ottaa käyttöön, sillä se on suunniteltu todella käyttäjäystävälliseksi.”

Frida Norren

Kuvantamisen tiimiesimies, Mehiläinen, Vaasa