Kustannustehokasta mammografiaa ekologisesti

Innomentarium FeniX

Keskeisimmät arvomme kaikessa toiminnassamme ovat Asiakas ja vastuullisuus. Arvojamme tinkimättömästi noudattaen syntyi myös ratkaisumme FeniX. Nimensä mukaisesti olemme synnyttäneet jotakin uudelleen – perinteitä ja alkuperää kunnioittaen.

FeniX on pitkäaikaisen tuotekehitysprojektin tulos; perinteiset analogiset mammografialaitteet ovat saaneet uuden sydämen suoradigitaalisen ratkaisumme myötä. Myös laitteiden nivelet rasvataan ja kunto tarkastetaan päästä varpaisiin osaavan huoltomme toimesta. Kehitysprojektin aikana tehtyjen käytettävyystutkimusten myötä suoradigitaaliteknologiaa hyödyntävä vanha laite on helppokäyttöinen ja turvallinen – sekä laitteen loppukäyttäjälle että potilaalle.

Alkuperäisen laitteen yhteensopivuus suoradigitaalisen detektorin kanssa on varmistettu. Erinomainen kuvan laatu pienillä säteilyannoksilla on kliinisesti testattu. Ratkaisu täyttää luonnollisesti myös lääkintälaitteille asetetut standardit ja vaatimukset. Kokonaisuudelle annetaan elinkaarilupaus. Ratkaisun kustannustehokkuus ja ekologisuus osoittavat puolestaan vastuullisuutta.

Fenix on syntynyt.

Jouni Ihme, toimitusjohtaja, yrittäjä

Suoradigitaalisen kuvantamisen edut

Tutkimusten mukaan suoradigitaalisella kuvantamisella tunnistetaan jopa 14 % enemmän syöpälöydöksiä kuvalevykuvantamiseen verrattuna. Jokainen seulonnassa löydetty kasvain antaa mahdollisuuden uudelle elämälle. Suomessa jopa yli 90 % löydetyistä syövistä saadaan hoidettua.

Suoradigitaalisessa kuvantamisessa ei tarvita kuvalevyjä eikä skannereita, minkä myötä kuvausprosessi helpottuu ja nopeutuu. Myös kuvalevyjen ja skannereiden investointi- ja huoltokustannukset jäävät pois, sillä suoradigitaalinen teknologia on huoltovapaa vuosiksi eteenpäin käyttöönotosta. Hankintakustannukseltaan ratkaisumme FeniX on huomattavasti uutta suoradigitaalista laitetta edullisempi. Ja kun toimivaa käytössä olevaa laitetta ei tarvitse romuttaa, on FeniX myös ekologinen vaihtoehto.

Vaivattomasti suoradigitaaliseksi

Fenix -ratkaisu on vaivaton tapa siirtyä suoradigitaaliseen mammografiakuvantamiseen tutussa laiteympäristössä. Suomenkielisen työasemaohjelmiston käyttöönotto röntgenhoitajien keskuudessa on koettu nopeaksi ja helpoksi. Myös työnkulku nopeutuu, kun kuvalevyä ei tarvitse erikseen lukea, vaan kuvat siirtyvät suoraan työaseman näytölle kuvanlaadun arviointia varten – ja siitä edelleen kuva-arkistoon vain yhdellä hiiren klikkauksella.

Käytettävyydeltään FeniX -ratkaisu vastaa suoradigitaalisen laitteen käyttöä. Tuotekehitystä on tehty yhdessä asiakkaiden kanssa ja helppokäyttöisyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota.

FeniX -ratkaisun asennus ja käyttöönotto tapahtuvat yhden työpäivän aikana. Suoradigitaalinen kuvaaminen voidaan aloittaa jo seuraavana päivänä käyttökoulutuksen yhteydessä. Käytön tuki jatkuu siitä eteenpäin etäyhteyden avulla. Käyttöohjeet, ohjelmisto, koulutus ja tuki ovat suomeksi. 

FeniX

Kokonaisvaltainen ratkaisu suoradigitaaliseen mammografiaan
 • Asiakkaalla olevan vanhan laitteen kuntotarkastus ja huolto
 • Laitteen digitalisointi FeniX ratkaisulla
 • Yhteensopivuuden varmistaminen
 • Työasematietokone ja laadukas näyttö
 • Rajapinta asiakkaan PACS- ja RIS-järjestelmiin
 • Käyttökoulutus
 • Asiakastuki
 • Huoltosopimus laitteen koko elinkaaren ajalle

Miksi FeniX?

 • Kustannustehokas
 • Kliinisesti testattu laatu
 • Nykyisen latteen elinkaaren jatkaminen
 • Helppokäyttöisyys
 • Suoradigitaalisuus nopeuttaa prosessia

FeniX ratkaisu

Nykyisen mammografialaitteen kuntotarkastus ja perushuolto tehdään kymmenien vuosien kokemuksella mammografialaitteiden tuotekehityksestä ja valmistuksesta. Huoltosopimuksella varmistetaan laitteen elinkaari vuosiksi eteenpäin.

Käytössä olevan laitteen yhteensovittaminen uuden suoradigitaalisen teknologian kanssa on testattu ja validoitu tuotekehitysprosessin aikana. Tällä varmistetaan se, että hyvä kuvan laatu saadaan pienillä säteilyannoksilla. Innomentariumin kehittämällä ratkaisulla suoradigitaalinen kuvantaminen tapahtuu tutulla tavalla, kuin ennenkin, ilman ylimääräisiä kytkimiä tai asetteluita. Laadunseurantaa varten tarvittavat parametrit saadaan suoraan laitteelta työasemaohjelmistoon.

Kuvantamisohjelmisto on helppokäyttöinen ja suomenkielinen. Työasema liitetään asiakkaan käytössä oleviin RIS- ja PACS-järjestelmiin. Toimitukseen kuuluu tehokas työasematietokone ja laadukas korkearesoluutioinen näyttö. FeniX ratkaisun käyttöönottoon kuuluu perusteellinen käyttökoulutus. Koulutus järjestetään asiakkaan tiloissa asiakkaalle tutulla suoradigitaaliseksi päivitetyllä laitteistolla. Asiakasta tuetaan laitteiston käytössä myös jatkossa tarpeen mukaan.

Tekniset tiedot:

Detektorin koko : 24 x 30 cm
Detektorin tyyppi : Csl
Pikselikoko: 76 μm
Resoluutio: 3012 x 3840
Käyttöliittymäkieli: suomi, englanti

Yhteensopivuus:
– Instrumentarium/GE Performa ja Alpha
– Planmed Sophie ja Nuance Classic
– Siemens Mammomat 3000 ja Nova

Lataa esite
Lataa datalehti