IMG_3850_tausta2

Vision for Better Imaging!

Vision for Better Imaging!

Innomentarium Oy on suomalainen terveysteknologiayritys, joka on perustettu alunperin 2010 ja toiminta on käynnistynyt vuonna 2014. Nuoresta iästään huolimatta yhtiöllä on kymmenien vuosien kokemus kansainvälisestä terveysteknologialiiketoiminnasta, lääketieteellisestä kuvantamisesta ja yrittämisestä. Olemme valjastaneet tämän kokemuksen kehittämään laadukkaita ja kustannustehokkaita ratkaisuita lääketieteellisen kuvantamisen ammattilaisille. Toimipaikkamme sijaitsee Oulussa, yliopistosairaalakampuksella ja Helsingissä, entisessä Instrumentariumin talossa Vallilassa.

Tiimi

Yli 100 vuotta terveysteknologia-alan asiantuntemusta

Jouni Ihme, Bsc, eng.
toimitusjohtaja, yrityksen perustaja
1989 – 1993
Instrumentarium Oyj
1994 – 2013 Innokas Medical Oy
2014 – Innomentarium Oy

Raija Kilponen, Radiographer, BSc (ICT)
tuotepäällikkö, lääketieteellinen kuvantaminen
2002 – 2012 Nokia Mobile Phones
2013 – 2017 University of Applied Sciences
2017 – Innomentarium Oy

Jouni Rajavaara, MSc, eng.
operatiivinen johtaja
1989 – 1999 Vocational teacher
1994 – 1999 UN Peacekeeper/mil observer
2000 – 2015 Innokas Medical Oy
2016 – Innomentarium Oy

Esa Kupiainen, MSc, eng.
asiantuntija, sairaalaprojektit
1983 – 1993 Wärtsilä Oyj
1994 – 2014 Instrumentarium Oyj Medko
Medical, GE Healthcare
2016 – Innomentarium Oy

Pekka Välimäki, MSc, eng.
asiantuntija, mammografia
1984 – 1999 Fiskars Oyj
2000 – 2005 Instrumentarium Oyj Imaging, GE Healthcare
2006 – Clock Factory Oy

Matti Olsen, MSc, physics, eMBA
myyntijohtaja
2001 – 2013 GE Healthcare Diagnostics Imaging

Hallitus

IMG_3630_board

Hallituksella on pitkä ja monipuolinen kokemus eri tehtävissä kansainvälisissä terveysteknologia-alan yrityksissä.

Vasemmalta Jouni Ihme, yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja, Folke Lindberg, Jouni Pohjonen, Hannu Ahjopalo, puheenjohtaja.

Laatupolitiikka

Tuotteillamme täytämme EU:n direktiivien ja säädösten sekä kansinvälisten standardien asettamat vaatimukset. Tuotteillamme tuotettujen kuvien tulee täyttää kansainvälisten fyysikkojärjestöjen kliinisen kuvan laadulle asettamat vaatimukset. Tuotteemme ovat turvalliset käyttää ja niiden potilaille tuottamat säteilyannokset alittavat kansainvälisesti asetetut hyväksyttävät normit. Palveluillamme haluamme ylittää asiakkaan odotukset kaikissa tilanteissa.

Visio ja Missio

Visiomme

Visionamme on kehittää uusia menetelmiä sairauksien aikaisen vaiheen tunnistamiseen ja diagnosointiin lääketieteellisen kuvantamisen keinoin. Menetelmämme ovat kustannustehokkaita ja näin kaikkien saatavilla.

Missiomme

Tehtävämme on tutkia, kehittää ja tuottaa tasokkaita ja edullisia kuvantamisen ratkaisuja radiologian ammattilaisille ympäri maailmaa. Olemme sitoutuneet ylläpitämään ja tukemaan tuotteitamme pitkäaikaisissa asiakassuhteissa.

Toimintaamme ohjaavat arvot

Arvomme perustuvat yrityksen omistajien määrittelemään vahvaan arvopohjaan ja pitkäjänteiseen kannattavan kasvun strategiaan. Jokapäiväistä toimintaamme ohjaavat seuraavat periaatteet.
  • Kannamme vastuumme ja pidämme hyvää huolta työntekijöistämme. Tämä näkyy työyhteisön hyvinvointina, ja heijastuu kokonaisvaltaisesti toiminnan laatuun ja tehokkuuteen.
  • Arvostamme asiakkaitamme ja panostamme erinomaiseen asiakaspalveluun kaikissa tilanteissa. Tämä näkyy jokapäiväisessä toiminnassamme joustavana, nopeana ja laadukkaana palveluna.
  • Tiedotamme organisaatiotamme, asiakkaitamme, sidosryhmiämme ja omistajiamme läpinäkyvästi, avoimesti ja säännöllisesti yritystämme koskevista asioista.
  • Liiketoimintamme perustuu pitkäjänteiseen strategiaan. Asiakaslähtöinen uusiin innovaatioihin panostaminen sekä palveluiden ja prosessien jatkuva kehittäminen ovat kannattavan kasvun kulmakiviä.
  • Arvostamme suomalaista yrittäjyyttä, sekä avointa ja läpinäkyvää omistajastrategiaa.
  • Noudatamme tinkimättömästi eettisiä ja hyvän hallintotavan käytäntöjä sekä Suomen Lakia.
  • Kunnioitamme asiakkaitamme, työntekijöitämme ja osakkeenomistajia kaikessa toiminnassamme.

Kuinka kaikki alkoi

Tarina

1990-luvun loppupuolella 65 vuotias ikänsä ruumiillista työtä tehnyt ja omasta kunnostaan huolta pitänyt mies valitteli nopeaa uupumista ja hengästymistä rasituksessa. Häntä tutkittiin usein menetelmin ja lopuksi rasitustestissä todettiin, että kyseessä ei voi olla sydänperäinen ongelma. Vaivat jatkuivat ja lopulta suvun painostuksesta mies sai lähetteen varjoainekuvaukseen. Mies lähetettiin kuvauksesta suoraan leikkauspöydälle ja hänelle tehtiin sydämen  sepelvaltimoiden ohitusleikkaus, jossa ohitettiin seitsemän ahtaumakohtaa. Tänä päivänä mies on 89 vuotias ja elämänsä kunnossa. Hän käy päivittäin tekemässä metsätöitä ja nauttii elämästä. Ilman oikeaa diagnoosia ja sen vaatimia toimenpiteitä tilanne olisi toinen. Hän on isäni Pekka Ihme.

Sepelvaltimotauti voi olla täysin oireeton ensimmäiseen sydänkohtaukseen saakka. Puolet sydänkohtauksista ilmaantuu aiemmin oireettomille ihmisille, ja lähes puolet potilaista menehtyy ensimmäiseen sydäninfarktiinsa. Infarktin aiheuttaa sepelvaltimossa oleva tukos, joka syntyy sinne ajan myötä kalkista tai pehmytkudosplakista. Pitkän tähtäimen visionamme on kehittää menetelmä, jolla sepelvaltimoissa olevat kalkit ja plakit voitaisiin nähdä ilman varjoaineita ja kohtuullisin kustannuksin.

Olemme sydämen asialla.

Historia

Innomentarium Oy on terveysteknologiayritys jonka Jouni Ihme perusti alunperin 2008. Tuolloin Ihme oli pääomistaja perustamassaan Innokas Medical Oy:ssä, jonka omistusjärjestelyt olivat meneillään. Värikkäiden vaiheiden jälkeen Innomentariumista tuli Innokas Medical Oy:n emoyhtiö.

“Perustin Innokas Medical Oy:n 1994 ja sain kulkea sen kanssa mielenkiintoisen matkan merkittäväksi suomalaiseksi terveysteknologiayritykseksi. 2008 yhtiössä oli menossa merkittävä omistusjärjestely, jossa silloiset pääomasijoittajat halusivat irtaantua yhtiöstä ja myydä osakkeensa. Osakkeiden ostamiseen tarvittava rahasumma oli sen verran iso, että omat rahkeet siihen eivät riittäneet. Elettiin myös aikaa, jolloin yleinen talouden tilanne ja näkymä oli huono, osakekurssit sukelsivat alas ympäri maailmaa. Ajattelin, että ote Innokkaasta ei pidä ja on aika alkaa miettimään jotain uutta. Otin siinä tilanteessa pidennetyn hiihtoloman, jota vietin synnyinseudullani Sarakylän takametsissä tekemällä metsätöitä. Oli maaliskuu ja keväthangilla oli hyvä miettiä silloisen yhtiön tulevaisuutta. Siellä myös Innomentarium perustettiin vähän niin kuin kaiken varalle. Tilanne kääntyi kuitenkin parhain pain ja saimme järjestettyä riittävän rahoituksen Innomentariumiin Innokkaan osakkeiden lunastamiseen sijoittajilta. Innomentariumista tulikin Innokkaan emoyhtiö ja Innokkaan kasvu lähti oikeaan nousukiitoon tämän jälkeen. Innomentariumin syntyhistoria oli jännittävä ja osoitti, että periksi ei kannata antaa. Se heijastuu varmasti myös nykyisen Innomentariumin tarinassa, joka on vasta alussa!” kertoo Jouni Ihme, Innomentariumin perustaja.

Vuonna 2010 Innokas Medical Oy:n emoyhtiön nimi muutettiin Innokas Yhtymäksi. Jouni Ihme halusi suojata hyvän yhtiön nimen ja perusti uuden yhtiön, jonka nimeksi tuli Innomentarium Oy.

“Suuri muutos elämässäni tapahtui 2013 vuoden lopussa, jolloin kahdenkymmenen vuoden matka Innokkaan kanssa päättyi kohdallani. Muutokset elämässä synnyttävät myös uusia mahdollisuuksia. Kohdallani se mahdollisti Innomentariumin toiminnan käynnistämisen 2014.” kertoo Jouni Ihme.

“Meillä ei kuitenkaan tarvinnut lähteä tyhjästä. Avainhenkilöillä, hallituksella ja verkostoillamme on kymmenien vuosien kokemus kansainvälisestä terveysteknologiabisneksestä ja lääketieteellisestä kuvantamisesta. Tältä pohjalta on ollut hyvä rakentaa visiota jonka mukaan haluamme tuoda uusia ja parempia ratkaisuita sairauksien diagnosointiin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Se on mahdollista lääketieteellisen kuvantamisen keinoin, jossa yhdistellään uutta ja vanhaa. Olisipa se mahtavaa lanseerata joskus tulevaisuudessa innovaatio, jolla esimerkiksi sydämen sepelvaltimoiden tukokset voitaisiin kuvata ilman varjoaineita pienillä säteilyannoksilla. Kuten rintasyöpäseulontaakin tehdään.” päättää Ihme.

Jouni Ihme, CEO