Innomentariumilla sopeudutaan koronaviruksen vaikutuksiin arvot edellä

COVID19, kansainomaisemmin koronavirus, on levinnyt globaalisti merkittäväksi terveydelliseksi uhaksi. Lisäksi se aiheuttaa vakavia vaurioita suomalaiseen sekä kansainväliseen talouteen. Maailmanlaajuisen tilanteen tavoin koronaviruksella on omat vaikutuksensa myös Innomentariumin toimintaan.

Innomentarium Oy on kehittänyt uudenlaisen suoradigitaalisen FeniX -ratkaisun rintasyöpätutkimuksessa hyödynnettävään mammografiakuvantamiseen. Ratkaisun avulla käytössä oleva analoginen mammografialaite voidaan digitalisoida jatkaen vanhan laitteiston elinkaarta vuosiksi eteenpäin. Innovaatio lanseerattiin markkinoille vuoden 2019 aikana ja se on saanut Suomessa hyvän vastaanoton; Fenix-järjestelmiä on parasta aikaa kliinisessä käytössä eri puolilla Suomea.

Viennissä olemme panostaneet erityisesti yhteistyökumppaneiden löytämiseen. Painopistealueemme on ollut eteläisen ja itäisen Euroopan maissa. Ratkaisumme kokonaismarkkinapotentiaali on merkittävä; Suomessa on käytössä yhteensä 159 mammografialaitetta, joista 69 on analogisia. Euroopassa laitteita on puolestaan 32 500, joista analogisten laitteiden osuus vaihtelee maittain – puhutaan kuitenkin tuhansista laitteista pelkästään Euroopan tasolla mitattuna.

Koronaviruksella on omat vaikutuksensa myös Innomentariumin toimintaan, ja ne ovat osuneet meihin liiketoiminnallisesti erittäin haastavaan aikaan. Meillä on takana merkittävät tuotekehitysinvestoinnit ja olemme panostaneet vahvasti vientiin viime aikoina. Ja kuten kaikki tiedämme, on miltei koko Eurooppa tällä hetkellä pysähtynyt – samalla myös Suomessa keskitytään viruksen ennaltaehkäisyyn sekä taltuttamiseen. Innomentariumin kaltaisille pienille yrityksille, joiden kassavirta perustuu uusien ratkaisuiden myyntiin, tilanne on erittäin vaikea ja aiheuttaa erilaisia sopeutuksia vallitseviin olosuhteisiin nähden. Innomentariumilla sopeutukset on kuitenkin tehty arvot edellä; emme jätä asiakkaitamme pulaan, emme tingi laadusta ja pidämme henkilöstöstämme hyvää huolta.

Vetoan vallitsevassa tilanteessa kaikkiin terveyspalveluiden tuottajiin – niin yksityisiin kuin julkisiinkin organisaatioihin: investoikaa suomalaiseen terveysteknologiaan! Jos teiltä löytyy investointitarpeita lähivuosille, toteuttakaa ne nyt hankkien suomalaisia tuotteita. Tällä pystymme turvaamaan suomalaisten terveysteknologiayritysten elinvoiman ja liiketoiminnan jatkuvuuden näiden vaikeiden aikojen yli. Tavarantoimittajilta sekä rahoittajilta pyydän puolestaan kärsivällisyyttä tilanteessa, joka voi pahimmillaan kestää vielä pitkäänkin.

Tärkeintä on kuitenkin sinun ja läheistesi terveys. Kun toimimme valtakunnallisesti annettujen ohjeiden mukaisesti ja pidämme maalaisjärjen mukana päivittäisessä tekemisessämme, uskon sen auttavan viruksen leviämisen estämisessä ja terveenä pysymisessä.

Kuten muistakin kansallisista ja kansainvälisistä kriiseistä, selviämme varmasti tästäkin, kun emme vain anna periksi.

Jouni Ihme

Yrittäjä

Innomentarium Oy