Raija Kilponen Innomentariumin tuotepäälliköksi

Innomentarium on saanut uusia kykyjä joukkoonsa, kun Raija Kilponen on liittynyt Innomentariumin asiantuntijaverkostoon. Kilponen on sekä ICT- että kuvantamisalan ammattilainen, ja hän tulee vastaamaan yhdessä yrityksen muun myyntitiimin kanssa Innomentariumin edustamien röntgenlaitteiden jälleenmyynnistä.

”Olen vielä suhteellisen tuore kasvo Innomentariumilla liityttyäni tiimiin vasta kesäkuun alussa, mutta olen kyllä viihtynyt talossa hyvin nämä ensimmäiset viikot. Työtehtäväni vaikuttavat monipuolisilta sekä mielekkäiltä – lisäksi uudet kollegat ovat ottaneet minut lämpimästi vastaan”, kommentoi Kilponen uutta pestiään Innomentariumilla.

Hänen tittelinsä on tuotepäällikkö, ja työtehtävät koostuvat pääosin Innomentariumin yhteistyökumppaneiden röntgenlaitteiden jälleenmyynnistä. Innomentariumilla on tällä hetkellä tuotevalikoimassaan muun muassa saksalaisen Roesys’n korkealaatuisia röntgenlaitteita, jotka edustavat uusinta suoradigitaaliteknologiaa.

”Innomentarium solmi jälleenmyyntisopimuksen Roesys’n kanssa jo vuonna 2014, josta lähtien yritys on vastannut heidän kuvantamislaitteidensa myynnistä ja markkinoinnista Suomessa. Liityn nyt tuotepäällikkönä Innomentariumin myyntitiimiin, eli olemme yhdessä myyntijohtajamme Matti Olsenin kanssa vastuussa Roesys’n röntgenlaitteiden jälleenmyynnistä Suomessa”, hän selventää.

Kilponen valmistui tietojenkäsittelyn tradenomiksi jo vuonna 2002, josta lähtien hän työskenteli Nokialla matkapuhelimien ohjelmistokehitykseen liittyvissä testaustehtävissä aina vuoteen 2012 saakka. Tuolloin hän lähti opiskelemaan röntgenhoitajaksi, johon ammattiin hän on vastikään valmistunut.

”Kun urani Nokialla loppui, päätin tarttua uusiin haasteisiin elämässä ja siirtyä opiskelemaan hoitoalaa. Erityisesti kuvantamispuoli kiinnosti minua kovasti, minkä vuoksi röntgenhoitajan ammattitutkinto oli minulle luonteva valinta. Opintojeni loppupuolella tein opinnäytetyöni Innomentariumille aiheesta lääketieteellisten kuvien segmentointi 3D tulostusta varten. Sitä kautta yritys tuli minulle tutuksi, joten päätös aloittaa työt Innomentariumilla valmistumiseni jälkeen oli helppo”, Kilponen kertoo.

Vapaa-aikaansa monipuolisen liikunnan, hevosharrastuksen ja perheensä parissa viettävä Kilponen on innoissaan uusista työhaasteista Innomentariumilla. Hän kokee työnsä parhaina puolina erityisesti mielenkiintoiset kuvantamisalaan liittyvät työtehtävät, joiden parissa hän pääsee sekä kehittämään omaa osaamistaan että edistämään Innomentariumin kasvua yrityksenä.

”Vaikka Innomentarium on perustamisvuodestaan laskien yrityksenä vielä nuori, on tiimillä taustallaan kymmenien vuosien vankka kokemus radiologisesta kuvantamisesta, perinteisestä röntgenkuvantamisesta sekä nykyaikaisista magneetti- ja isotooppikuvantamismenetelmistä. Röntgenhoitajaopintoni antavat työtehtäviini luonnollisesti hyvän pohjan, mutta on mahtavaa päästä syventämään lääketieteelliseen kuvantamiseen ja röntgenlaitteisiin liittyvää osaamistani entisestään näinkin rautaiseen tiimiin”, hän pohtii.

”On myös hienoa päästä mukaan yrityksen toimintaan jo nyt, kun yritys on vielä suhteellisen nuori, koska koen pystyväni omalla panoksellani vaikuttamaan konkreettisesti Innomentariumin kasvuun ja menestykseen tulevaisuudessa. Myös tämä motivoi minua uudessa työssäni, joten odotan innolla tulevaisuutta Innomentariumin työntekijänä”, Kilponen päättää.

Tervetuloa Innomentariumin tiimiin, Raija!