Innomentariumin asiantuntijaverkosto monipuolistuu entisestään: Timo Liimatainen Innomentariumin tuorein vahvistus

Innomentariumin tiimi on vahvistunut kokeneella asiantuntijalla kuluneen syksyn aikana. Oulun yliopistossa sekä yliopistollisessa sairaalassa työskentelevä sairaalafyysikko, dosentti ja FT Timo Liimatainen on aloittanut Innomentariumilla lääketieteelliseen fysiikkaan liittyvissä asiantuntijatehtävissä.

Lääketieteellisen fysiikan ja siihen liittyvän tutkimuksen parissa uransa luonut Liimatainen aloitti uudessa roolissaan Innomentariumilla syyskuun alussa. Hän on rakentanut uraa alalla aina vuodesta 2003 lähtien, jolloin hän aloitti Kuopion yliopistossa lääketieteellisen fysiikan alan opinnot. Tohtorin arvon Liimatainen saavutti vuonna 2007, jonka jälkeen hän suuntasi kerryttämään kansainvälistä työkokemusta minnesotalaiseen yliopistoon tutkijatohtorin rooliin. Takaisin Suomeen palattuaan hän perusti sydänkuvantamisen tutkimusryhmän Kuopion yliopistolla sijaitsevaan tutkimuslaitokseen, A.I. Virtanen -instituuttiin.

”Vuonna 2017 valmistuin vielä sairaalafyysikoksi. Nykyisin työskentelen päätoimisesti Oulun yliopistossa yliopistotutkijana sekä Oulun yliopistollisessa sairaalassa sairaalafyysikkona. Tutkimustoimintani on keskittynyt pääasiassa magneettikuvantamiseen”, Liimatainen kertoo.

”Päivätyöni ohessa aloitin kuluneen syksyn aikana osa-aikaisena asiantuntijana Innomentariumin asiantuntijatiimissä”, hän jatkaa.

Liimataisen työtehtävät koostuvat pääosin lääketieteelliseen fysiikkaan liittyvistä asiantuntijatehtävistä. Innomentarium oli Liimataiselle yrityksenä jo ennalta tuttu, sillä hän työsti muutama vuosi sitten yhdessä tiiminsä kanssa kuvanlaadun validoinnin yrityksen mammografialaitteiden digitalisointiratkaisu FeniX:lle. Hän on tehnyt vastaavia tutkimuksia työkseen useille eri lääketieteellisen kuvantamisen sovelluksille.

”Tutkimus tehtiin vertaamalla Innomentariumin ratkaisulla päivitettyä laitteistoa ja sen kuvanlaatua vastaavaan markkinoilla jo olevaan digitaaliseen mammografialaitteeseen. Työssä verrattiin muun muassa kuvanlaatufantomimittauksia, kuvan tasaisuutta viidellä eri annostasolla, jäännöskuvaa, automaattivalotuksen toimintaa sekä dynaamista kvanttihyötysuhdetta”, Liimatainen kertaa muutaman vuoden takaista validointia.

”Vanhan laitteiston digitalisointi on tuotekehitysprojektina erittäin vaativa, sillä se edellyttää laaja-alaista teknistä osaamista kuin myös kliinisen potilastyön tuntemusta. Tulokset olivat kuitenkin erittäin hyviä ja ratkaisu täyttää erinomaisesti kuvantamislaitteille asetetut vaatimukset laadukkaiden kuvien tuottamiseksi. Puhumme vakuuttavasta suomalaisesta kehitystyöstä”, hän jatkaa.

Liimatainen kertoo olevansa innoissaan uusista työhaasteistaan Innomentariumilla. Hän kokee työnsä parhaina puolina erityisesti mielenkiintoiset kuvantamisalaan liittyvät työtehtävät, joiden parissa hän pääsee sekä kehittämään omaa osaamistaan että tukemaan Innomentariumin kasvua yrityksenä.

”Omat taustani antavat työtehtäviini luonnollisesti hyvän pohjan, mutta on hienoa päästä syventämään lääketieteelliseen kuvantamiseen ja röntgenlaitteisiin liittyvää osaamistani entisestään Innomentariumin osaavaan tiimiin”, hän kertoo.

”Olen myös todella innoissani mahdollisuudesta päästä tukemaan ja edistämään suomalaista yritystoimintaa; koen pystyväni omalla panoksellani vaikuttamaan konkreettisesti Innomentariumin kasvuun ja menestykseen tulevaisuudessa. Myös tämä motivoi minua uudessa työssäni, joten odotan innolla tulevaisuutta Innomentariumin työntekijänä”, Liimatainen päättää.

Tervetuloa Innomentariumin tiimiin, Timo!