Kustannustehokasta mammografiaa ekologisesti – Innomentariumin FeniX on nyt lanseerattu

Kustannustehokasta mammografiaa ekologisesti – Innomentariumin FeniX on nyt lanseerattu

Innomentariumin mammografialaitteiden digitalisointiratkaisu FeniX on lanseerattu markkinoille. Ensimmäinen kliininen asiakaspilotti asennettiin Vaasaan Mehiläisen klinikalle lokakuun lopussa. Käyttökokemukset sekä asiakaspalautteet ovat olleet erinomaisia.

Instrumentarium Oyj:n Suomessa aikoinaan kehittämät analogiset mammografialaitteet Alpha, Performa ja Diamond ovat tunnettuja helppokäyttöisyydestään ja laadustaan. Innomentarium on nyt kehittänyt ratkaisun, jonka avulla laitteet voidaan päivittää nykyaikaan – luotettavasti ja laadusta tinkimättä.

”Takana on pitkäaikainen tuotekehitysprojekti, jonka myötä FeniX syntyi. Tavoitteenamme on pystyä jatkamaan Instrumentariumin aikoinaan kehittämien analogisten mammografiaratkaisuiden – Alphan, Performan ja Diamondin – käyttöikää vuosiksi eteenpäin päivittämällä laitteet digiaikaan ratkaisumme avulla. Käytössä olevia laitteita ei tarvitse näin ollen romuttaa uusien tieltä”, kertoo Innomentariumin toimitusjohtaja Jouni Ihme.

”Kokonaan uuden laitteen hankintaan verraten Innomentariumin FeniX on siksi huomattavasti edullisempi vaihtoehto – lisäksi olemassa olevan laitekannan päivitys tekee FeniX:stä myös ekologisen ratkaisun”, hän jatkaa.

Tuotekehitysprojektin aikana tehtyjen käytettävyystutkimusten myötä suoradigitaaliteknologiaa hyödyntävät laitteet ovat edelleen jatkossa helppokäyttöisiä ja turvallisia – sekä laitteen loppukäyttäjälle että potilaalle. Esimerkiksi kuvanlaatu ja säteilyannosmäärät ovat kliinisesti testattu ja niiden on todettu vastaavan suoradigitaalisen mammografialaitteen tasoa. Suomenkielisen käyttöliittymän ansiosta myös työasemaohjelmiston käytön opettelu on suomalaisille röntgenhoitajille helppoa ja nopeaa.

”FeniX on vaivaton tapa siirtyä suoradigitaaliseen mammografiakuvantamiseen tutuilla suomalaisilla laitteilla. Kuvantamisohjelmisto on suomenkielinen, mikä helpottaa sen käyttöönottoa ja käytön opettelua”, Ihme kertoo ja jatkaa:

”Myös hoitajien työnkulku nopeutuu FeniX:n myötä merkittävästi, sillä kuvalevyä ei tarvitse enää erikseen lukea kuvien siirtyessä suoraan työaseman näytölle kuvanlaadun arviointia varten – ja siitä edelleen kuva-arkistoon. Työasema pystytään liittämään sellaisenaan asiakkaan käytössä oleviin RIS ja PACS -järjestelmiin.”

Ensimmäisestä kliinisestä pilottikäytöstä erinomaiset asiakaspalautteet

FeniX:n ensimmäinen kliininen asiakaspilotti asennettiin Vaasan Mehiläisen Performa -mammografialaitteeseen kuluneen syksyn aikana. Digitalisoinnin ohessa laitteistolle tehtiin perusteellinen huolto sekä tarvittavat laitepäivitykset.

”Asiakkaamme sai suoradigitaalisen mammografiakuvantamisjärjestelmän käyttöönsä kustannustehokkaasti, ekologisesti ja vaivattomasti. Asennus ja käyttöönotto tapahtui asiakkaan tiloissa sujuvasti yhden päivän aikana”, Ihme kertaa.

Kuukauden koekäytön jälkeen asiakkaalta saatu palaute oli rohkaisevaa.

”Sekä käyttökokemukset että asiakaspalaute ensimmäisen kliinisen asiakaspilotin kohdalla olivat erinomaisia. Asiakkaamme halusi jatkaa ratkaisun käyttöä koeajan jälkeen, mikä kertoo myös korkeasta asiakastyytyväisyydestä”, Ihme pohtii.

”Seuraavaksi keskitymme tavoittamaan myös muut laitekantansa päivittämistä kaipaavat tahot helpottaaksemme heidän päivittäistä työtään klinikoilla. Olemme todella innoissamme!”, hän päättää.

Lisätietoja Innomentariumin FeniX:stä:

Jouni Ihme, toimitusjohtaja, Innomentarium Oy: jouni.ihme@localhost

Raija Kilponen, tuotepäällikkö, Innomentarium Oy: raija.kilponen@localhost